POSLOVNI POGOJI PRI NAKUPU LETNEGA ABONMAJA PRAVLJIC

Pozdravljeni na strani, kjer Vam predstavljamo pogoje pri nakupu letnega abonmaja pravljic. V izogib morebitnim nesporazumom Vas prijazno prosimo, da te pogoje pred nakupom abonmaja dobro preberete.

Spletno prodajalno Maja Monrue Online upravlja Zavod KURZ, ki je tudi poslovni subjekt, preko katerega se prodajajo letni abonmaji pravljic.

Zavod KURZ – v nadaljevanju »podjetje«

Vikrče 16A
1000 Ljubljana
T: +386 (0)40 451 653
E: info@majamonrue.com
TRR: UNICredit | SI56 2900 0005 2849 531
BIC: BACXSI22
IBAN SI56 2900 0005 2849 531
Davčna št.: SI59950285

E-naslov pri računu PayPal: maja.monrue@gmail.com

Izdelki v sklopu abonmaja

Spletna trgovina Maja Monrue Online (Nakupovalnica na spletni strani majamonrue.com) deluje kot posrednik med kupcem izdelkov in podjetjem. V kategoriji abonmajev je trenutno na voljo zbirka 12-ih pravljic Leto pravljic in sicer v dveh ponudbah nakupa:

  • CELOLETNI ABONMA Z ENKRATNIM PREDPLAČILOM [v nakupovalnici: letni]
  • CELOLETNI ABONMA Z MESEČNIMI PLAČILI CELOLETNE NAROČNINE [v nakupovalnici: mesečni]
  • CELOLETNI ABONMA S PLAČILI NA 4 OBROKE [v nakupovalnici: na obroke]

Abonma zajema 12 mesečnih pošiljk v katerih je vedno zapakirana knjiga, majhno presenečenje (pobarvanka, recept, darilce … ) ter dodatno darilo (v dveh pošiljkah; šesta – majica, ter tista, ki pride v rojstnodnevnem mesecu prejemnika – personalizirana večnamenska torba). Knjige so izdelane iz recikliranega papirja, v formatu A4, z barvnimi ilustracijami in trdimi platnicami.

Postopek nakupa oz. naročnine

Ko kupec izbere ponudbo nakupa (letni/mesečni/na obroke) klikne na “dodaj v košarico” ali “naroči se”. Nato sledi navodilom v košarici.

Ko kupec izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno “generira” in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, podatki kupca …).

Kupec lahko [letni] abonma plača z nakazilom na TRR, s kreditno kartico ali s pomočjo aplikacije PayPal, prav tako lahko tako plača prvi obrok pri različici z obroki, naslednje tri obroke pa kupec plača po izdanem računu, ki mu ga Zavod KURZ pošlje na elektronski naslov. Naročnino lahko kupec sklene samo s kreditno kartico ali preko aplikacije PayPal. V nadaljevanju se postopek naročila deli na dva dela, kot sledi:

  • NAROČILO SPREJETO: Po uspešni oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in čaka na obdelavo.
  • NAROČILO ZAKLJUČENO IN POSLANO: Podjetje blago zapakira in vsak mesec odpošlje do 15. v mesecu, oziroma, če vstopite v abonma med 15. in 20. v mesecu, dobite prvo pošiljko do konca meseca in do 15. v vsakem naslednjem mesecu dobite naslednje pošiljke. Z naročilom abonmaja po 20. v mesecu, prejmete prvo pošiljko 15. v naslednjem mesecu.

V primeru, da naročila ni mogoče izvesti, bo kupec o tem prejel posebno elektronsko sporočilo. V komunikaciji med podjetjem in kupcem, ki bo sledila, se bosta podjetje in kupec dogovorila o morebitni spremembi naročila ali o vračilu kupnine.

V primeru enkratnega predplačila [letni], kupec takoj po plačilu prejme račun, ki velja kot garancija za prejemanje pošiljk v naslednjih 12 mesecih. V primeru naročnine [mesečni] pa kupec prejme račun vsak mesec po tem, ko je z njegove kreditne kartice avtomatično odtegnjen obrok naročnine. V primeru plačila na obroke, prejme kupec prvi račun po poravnanem prvem obroku, ostale račune pa do 3. v mesecu, vsake tri mesece od naročila (skupno 4 krat v 12 mesecih).

Pri sklenitvi abonmaja [na obroke], se kupec s sklenitvijo abonmaja (torej s plačilom prvega obroka) zaveže k plačilu še treh (3) obrokov v naslednjih 12-ih mesecih. Kupec lahko abonma tudi odpove – glej naslednji odstavek.

Možnost odpovedi abonmaja

V vseh treh primerih abonmajev (predplačilo, mesečna naročnina, na obroke), lahko kupec uveljavlja garancijo za varen nakup, kot sledi:

Garancija za varen nakup pomeni vračilo denarja kupcu, v primeru, da le-ta odstopi od pogodbe (nakupa) oz. vrne kupljeno blago v določenem roku. Podjetje se zaveže, da bo že kupljeno blago prevzelo nazaj brez kakršnihkoli vprašanj. To pomeni, da je vsak nakup 100 % varen.

Kupec mora v roku 5 dni od prejema prve pošiljke (od dvanajstih) poslati pisno sporočilo (po elektronski pošti na info@majamonrue.com) o tem, da bo blago vrnil. Nato mora blago vrniti podjetju v 5 dneh po pisnem sporočilu (velja datum na poštni pošiljki), s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Če kupec vrne prejeto blago prej kot v 5 dneh od prejema, se šteje to za sporočilo o odstopu od pogodbe. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani ter poslani priporočeno, z doplačilom za pazljivejše ravnanje. Podjetje vrne kupnino (brez stroškov dostave) brez vprašanj, takoj, ko je mogoče oz. najkasneje v 10 dneh po prejemu vrnjenega blaga.

V primeru naročila abonmaja [na obroke], lahko kupec pisno (na elektronski naslov info@majamonrue.com) odpove abonma tudi kasneje, vendar se mu pri tem obračuna delež kupnine in sicer:

5 dni po prejemu prve pošiljke: 0,00 EUR – vračilo prvega obroka v celoti

6 – 65 dni od prejema prve pošiljke: 50% od razlike med zneskom že plačanih obrokov ter celotne vrednosti naročnine

66 dni ali več od prejema prve pošiljke: 100% od razlike med zneskom že plačanih obrokov ter celotne vrednosti naročnine

Pri nakupu abonmaja z mesečno naročnino, lahko kupec le-to odpove do 15. v mesecu za prihodnji mesec, pri čemer odpoved velja tudi za vse ostale mesece v naročniškem letu.

Način odpovedi mesečne naročnine:

Pri nakupu abonmaja z naročnino [mesečni] kupec ustvari uporabniški račun, kjer pod zavihkom “subscriptions” oz. “naročnine” upravlja s svojo naročnino. S klikom na naročnino odpre podrobnosti, kjer lahko potem s klikom na gumb “Prekliči” prekine naročnino. V kolikor nima ustvarjenega uporabniškega računa lahko svojo naročnino odpove z elektronskim sporočilom na info@majamonrue.com.

Cena dostave pri pošiljkah abonmaja

Strošek pakiranja in pošiljanja za območje Slovenije je vključen v ceno abonmaja. Za pošiljanje pošiljk v Avstrijo je potrebno doplačilo in sicer 50,00 EUR za celo leto (12 pošiljk). Za pošiljanje v druge države znaša doplačilo 90,00 EUR za celo leto (12 pošiljk). Strošek pošiljanja se pri naročilu obračuna bodisi v enkratnem znesku bodisi kot plačilo prve pošiljke, nato pa Zavod naročniku izda posebej račun še za doplačilo (odvisno od države, v katero se bodo pošiljke pošiljale).


Hvala, da ste prebrali naše pogoje poslovanja pri nakupu letnega abonmaja pravljic. V kolikor se Vam porajajo še kakšna dodatna vprašanja, smo vam na voljo na elektronskem naslovu info@majamonrue.com ali na telefonski številki 040 451 653.

Prijazen Pozdrav!