info@majamonrue.com |

Maja Monrue

Pisateljica Maja MonrueČas prinese spremembe in nova spoznanja… Bila sem že podjetnica, pa študentka in žena. Nič se ni izšlo po prvotnih načrtih, zato sem se nekega dne morala vrniti nazaj k sebi, takšni kot sem bila, še preden sem se poskušala definirati v družbi. Danes je vse drugače, pa vendar zelo spominja na moje otroštvo, ko sem si svet predstavljala ustvarjalno in brezmejno.

Sem Slovenka, diplomirana ekonomistka, mama, blogerka, predvsem pa pisateljica. Živim na Dunaju, v mestu, ki me vsak dan znova navdihuje. Sem članica Impact Hub Vienna in aodelujem pri mnogih projektih slovenske skupnosti, predvsem tistih, katerih namen je ohranjanje slovenskega jezika in kulture. Pisanje je moje srčno poslanstvo, dodatno pa me veseli še ustvarjanje kratkih filmov in oblikovanje knjig. Vse to izvira iz moje večne potrebe po tem, da ljudem opišem oziroma pokažem lepoto sveta, ki se razprostira okoli nas.

wp_20160816_11_36_50_pro-blackwhiteRada berem knjige in božam krave. Moja najljubša jed so slivovi cmoki, najljubša pijača pa sveže stisnjen pomarančni sok. Svoje najljubše knjige še nisem odkrila, vsekakor pa sem bila izjemno navdušena nad knjigami kot so Imenovali so jo Dvoje src (M. Morgan), Alkimist (P. Coelho), Uglašena (M. Valens), Svetloba v Provansi (N. George), Jej, moli, ljubi (E. Gilbert), 4-urni delovni teden (T. Ferris), Moški so drugačni, ženske tudi (J. Gray), Kabalist (G. Kimpen), Ljubezen kar tako (M. Shimoff) in Pijevo življenje (Y. Martel).

V sklopu svoje organizacije za slovenske otroke po svetu Modri Zajec pišem pravljice z namenom, da bi otroci, v svojem s tujimi jeziki prepletenem življenju, lažje ohranjali slovenščino. Prav tako sem soustanoviteljica prvega slovenskega dvojezičnega vrtca na Dunaju. Slovenščina mi je zelo všeč, saj mi kot pisateljici omogoča, da razkrijem svoj navdih s čudovitimi besedami tega unikatnega jezika.

Počasi se lotevam tudi nove knjige, knjige o čudovitem letu, ki ga doživita moški in ženska od trenutka, ko spočneta novo življenje.

Pisateljica Maja Monrue

Foto by: Knofla

Kontaktni obrazec

Prihajajoči dogodki

Nikar ne zamudite katerega izmed dogodkov, kjer se lahko srečamo v živo. Vesela bom vašega obiska, družbe, vprašanj in izkušenj.

Prikaži vse dogodke...

Kontakt

Email: info@majamonrue.com
Skype: MajaMonrue

post-envelope   skype-draw-logo   facebook  twitter-draw-logo   instagram-draw-logo 

Posebne novice Maje Monrue

To je odlična priložnost, da dodate svoj elektronski naslov na seznam mojih sledilcev. Obljubim, da bo v Vaš nabiralnik priletelo samo tisto najbolj zanimivo in posebno. V kolikor sporočila ne boste prejeli, preverite "spam" ali "promocije" nabiralnik.

The magic is hidden in words.
MajaMonrue.com za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.