Maja Monrue

Čas prinese spremembe in nova spoznanja… Bila sem že podjetnica, pa študentka in žena. Nič se ni izšlo po prvotnih načrtih, zato sem se nekega dne morala vrniti nazaj k sebi, takšni kot sem bila, še preden sem se poskušala definirati v družbi. Danes je vse drugače, pa vendar zelo spominja na moje otroštvo, ko sem si svet predstavljala ustvarjalno in brezmejno.

Sem Slovenka, diplomirana ekonomistka, mama, blogerka, coachinja, podjetnica, predvsem pa pisateljica. Po osmih letih življenja na Dunaju, mestu, ki me je bogato obdarilo z inspiracijo in veseljem do življenja, sem se vrnila v domovino, zato, da poiščem tisti košček inspiracije tudi tukaj, kjer se morda ne sveti vse tako kot tam, na bleščečem Dunaju. Še vedno sem članica Impact Hub Vienna in sodelujem pri mnogih projektih slovenske skupnosti, predvsem tistih, katerih namen je ohranjanje slovenskega jezika in kulture. Pisanje je moje srčno poslanstvo, dodatno pa me veseli še ustvarjanje kratkih filmov in prirejanje dogodkov, s katerih ljudje domov odnašajo prebujeno srce in navdahnjen um – takšni so dogodki F.A.Y.N.. F.A.Y.N. je moja blagovna znamka, v sklopu katere ustvarjam svojo coaching zgodbo. Vse kar počnem, izvira iz moje večne potrebe po tem, da ljudem opišem oziroma pokažem lepoto sveta, ki se razprostira okoli nas in se povezuje z lepoto, ki j nosimo v sebi.

V sklopu svoje organizacije za slovenske otroke po svetu Modri Zajec pišem pravljice z namenom, da bi otroci, v svojem s tujimi jeziki prepletenem življenju, lažje ohranjali slovenščino. Prav tako sem soustanoviteljica prvega slovenskega dvojezičnega vrtca na Dunaju. Slovenščino obožujem, saj mi kot pisateljici omogoča, da razkrijem svoj navdih s čudovitimi besedami tega unikatnega jezika.

Ker sem nemirnega duha in ustvarjalnega srca sem obenem tudi tesna sodelavka festivala stand-up komedije PANČ in projektna vodja mednarodnega reggae festivala OverJam v Tolminu, kjer skupaj z izjemnimi ekipami ustvarjamo nepozabne izkušnje za tisoče obiskovalcev. Pridite na Panč, pridite na OverJam, pridite na F.A.Y.N., pridite med platnice mojih knjig. Pridite! Bodite! Se vidimo!

fanotvscina pot do nje maja monrue zan papic saso stare

Pišite mi    Press

    Maja Monrue podrobno o sebi na radiu